Praktijk VerbeterKunst
Via een mentale reset jouw doelen bereiken

Mijn jeugd

Tot 2014 heb ik mezelf altijd voorgehouden dat ik een prima jeugd heb gehad. Okay, er waren wel wat dingetjes gebeurd, die niet helemaal normaal waren, maar ach... het kon toch echt veel erger. Daarnaast had ik geleerd om mijn mond daarover dicht te houden. Zo lang er niet over gesproken werd, bestond het niet. En als het niet bestond, ging er niks kapot binnen de familie. Dacht ik. Hoopte ik.

Het stormachtige leven van een jongvolwassene

Als kind wist ik precies wat ik later wilde. Ik wilde een langdurige relatie. Een relatie op basis van vertrouwen, liefde en vurige passie. Met gelukkige kinderen en een rijk sociaal netwerk. Beiden zouden we een baan hebben, waardoor er goed geleefd en gereisd kon worden. Dat wilde ik. Maar mijn leven liep anders.

Een verstoorde relatie binnen ons gezin heeft mij op vroege leeftijd uit balans gebracht. Hierdoor ontstond er een scala van ongewenste gebeurtenissen: burn outs, relatieproblemen, ongezonde voeding, te weinig beweging, vluchtgedrag in snoep/ andere verslavingen en continu op zoek naar bevestiging om een goed mens gevonden te worden.

Omdat ik verandering wilde, zocht ik hulp. Van de hele reeks psychologen etc. wist slechts één persoon met veel levenservaring tot me door te dringen. Ik werd me ervan bewust dat ik continu met een schuldgevoel worstelde over zaken die buiten mijn verantwoordelijkheid lagen. Ik was overtuigd dat ik daarmee alles wel verwerkt had, maar dat bleek nog niet het geval te zijn.

Chronisch ziek en nog meer.

Rond 2004 kreeg ik lichamelijke klachten. Ondanks mijn maatje 36/38 bleek dat ik suikerziekte had. Onbegrijpelijk vond mijn huisarts. Een paar jaar later werd dat definitief diagnose diabetes type 1. Dus volgde medicatie; levenslang. Terwijl mijn omgeving dat vreselijk voor me vond, deed het mij niet veel.

Het turbulente leven hield aan. In een nieuwe relatie ontstond een zwangerschap. Deze periode heb ik ervaren als de mooiste tijd van mijn leven. Ik voelde intense liefde in mij. Een ongekend warm gevoel van binnen. Zo mooi als het begon, zo triest eindigde deze zwangerschap in een doodgeboorte. Ik was de gesprekken met psychologen en therapeuten helemaal zat en dook zelf de studie in. Met lotgenoten kon ik wel goede gesprekken voeren. Met hen kon ik praten en delen, wat ik met geschoolde deskundigen niet kon. Via deze weg lukte het ons uiteindelijk om dit verlies goed te verwerken.

3 Jaar later besloten we een pleegkind in huis te nemen. Het zeer intensieve pleegouderschap bracht me naar een langdurige en diepgaande studie in trauma, verwerking, brein-complicaties en veilig/ gestructureerd / positief opvoeden. De relatie met mijn pleegdochter werd hecht. Wat er ook gebeurde, ik ging niet nog een keer een kind verliezen.

Van angstig overleven naar krachtig en gezond leven

Al deze diepgangen hebben mij opnieuw gevormd en sterk gemaakt. De gewenste opvoeding naar mijn pleegdochter, bleek onbewust een gewenste her-opvoeding naar mezelf te zijn. Sterk en positief omgaan met emoties, voeding, beweging, structuur, rust, regelmaat en rechtvaardigheid maakte van mij een ander mens. Ik ontdekte een manier om niet alleen de spanning uit mijn pleegdochter te krijgen, maar ook die uit mijzelf.
Mijn gedrag veranderde van onzeker, onvoorspelbaar en angstig, naar helder, positief, bewust, liefdevol en levenslustig. Het werd voor het eerst in mijn leven rustig en positief in mijn hoofd! 

Dit proces bracht (voor de deskundigen) 3 ‘wonderen’ met zich mee. Mijn artsen werden getuigen van het feit dat ik kon stoppen met alle vormen van medicatie. Mijn rustige brein werd mijn medicijn. Ook de insulinepomp, die dag en nacht op mijn lichaam aangesloten was, werd voorgoed ontkoppeld. Zo’n grote impact had deze persoonlijke verandering dus op mijn gezondheid gekregen.
In 2018 is er na 4 jaar medicatie-vrij leven voor het eerst weer insulineproductie in mijn lichaam gemeten. Voor mijn arts is dit het tweede wonder binnen mijn diabetes historie.

Het derde 'wonder' is de veilige hechting tussen mij en mijn pleegdochter, ondanks de verstoorde hechting met onze ouders. Wij bleken beiden niet gebaat bij hulp van een therapeute. De oplossing voor een gezonde hechting tussen mij en het kind lag in mijzelf. Toen ik los kwam van mijn verleden en mijn ware persoonlijkheid ontdekte, ging mijn pleegdochter dat proces weerspiegelen. De liefde en het vertrouwen wat daardoor tussen haar en mij is ontstaan, zorgt er tot op heden nog steeds voor dat de opvoeding weer leuk is, energie geeft en we beiden met een gelukkig gevoel opstaan en weer naar bed gaan. 

Verbeter de wereld, begin bij jezelf. Zo is het helemaal. Nu in mijn huis stabiliteit en onvoorwaardelijke liefde is ontstaan, is het prachtig om de opgedane verrijkende inzichten via een nieuwe en succesvolle methode over te kunnen gaan brengen op andere mensen. 

Coaching en lezingen

Om een groot publiek te kunnen bereiken met mijn verhaal, geef ik naast coaching ook verschillende lezingen en presentaties. Hiermee werk ik ernaar toe dat velen leren te geloven in het kunnen losbreken van angst, depressies, relatie-problemen, zakelijke problemen, etc om vervolgens in het leven te gaan stappen waar ze altijd naar verlangd hebben. Ik doe dit dankbare werk dus vanuit mijn hart en ziel. 
Opleidingen; HBO-gecertificeerd Mental Coach en Trauma-verwerkingscoach. 

Mijn missie; 

Een toenemend aantal mensen begeleiden die de verbanden tussen hun verleden en hun negatieve gevoelens en gedachten kunnen en durven in te gaan zien en los te gaan laten, waardoor er een grootschalige groei ontstaat van vitaliteit en stabiele liefdevolle relaties tussen partners onderling en hun kinderen.

Een gelukkig leven wordt niet zozeer bepaald door wat we allemaal meemaken..., 
het is hoe dat we deze gebeurtenissen optimaal kunnen verwerken 
om zodoende last los te laten en kracht op te bouwen.

Een ontspannen geest brengt het lichaam met goede voeding en beweging naar een gezonder leven.