Praktijk VerbeterKunst
Via een mentale reset jouw doelen bereiken

Mijn jeugd

Tot 2014 heb ik mezelf altijd voorgehouden dat ik een prima jeugd heb gehad. Okay, er waren wel wat dingetjes gebeurd, die niet helemaal normaal waren, maar ach... het kon toch echt veel erger. Daarnaast had ik geleerd om mijn mond daarover dicht te houden. Zo lang er niet over gesproken werd, bestond het niet en had ik er geen last van. Dacht ik. Hoopte ik.

Het stormachtige leven van een jongvolwassene

Als kind wist ik precies wat ik later wilde. Ik wilde een langdurige relatie. Een relatie op basis van vertrouwen, liefde en vurige passie. Met gelukkige kinderen en een rijk sociaal netwerk. Beiden zouden we een baan hebben, waardoor er goed geleefd en gereisd kon worden. Dat wilde ik. Maar mijn leven liep anders.

Omdat ik verandering wilde, zocht ik hulp. Van de hele reeks psychologen etc. wist slechts één persoon met veel levenservaring tot me door te dringen. Ik werd me ervan bewust dat ik continu met een schuldgevoel worstelde over zaken die buiten mijn verantwoordelijkheid lagen.

De kracht van liefde voor een kind

In 2007 ontstond een zwangerschap. Deze periode heb ik ervaren als de mooiste tijd van mijn leven. Ik voelde intense liefde in mij. Een ongekend warm gevoel van binnen. Zo mooi als het begon, zo triest eindigde deze zwangerschap in een doodgeboorte. Ik dook zelf de studie in. Met lotgenoten/ervaringsdeskundigen kon ik goede gesprekken. Met hen kon ik praten en delen, wat ik met geschoolde deskundigen niet kon. Via deze weg lukte het uiteindelijk om dit verlies goed te verwerken.

3 Jaar later besloten we een pleegkind in huis te nemen. Het zeer intensieve pleegouderschap bracht me naar een langdurige en diepgaande studie in trauma, verwerking, brein-complicaties en veilig/ gestructureerd / positief opvoeden. De relatie met mijn pleegdochter werd hechter. Wat er ook gebeurde, ik ging niet nog een keer een kind verliezen.

Van angstig overleven naar krachtig en gezond leven

Deze diepgangen en studies hebben mij opnieuw gevormd en sterk gemaakt. De nieuwe opvoeding naar mijn pleegdochter, bleek onbewust een goede opvoeding naar mezelf te zijn. Sterk en positief omgaan met emoties, voeding, beweging, structuur, rust, regelmaat en rechtvaardigheid maakte van mij een ander mens. Ik ontdekte een manier om niet alleen de spanning uit mijn pleegdochter te krijgen, maar ook die uit mijzelf.
Mijn gedrag veranderde van onzeker, onvoorspelbaar en angstig, naar helder, positief, bewust en liefdevol. Ik was mentaal sterk en gezond geworden.

Door dit veranderproces bleek ik niet meer passend bij mijn partner, maar er ontstond wel een basis voor veilige hechting tussen mij en mijn pleegdochter. De oplossing voor een gezonde hechting tussen mij en het kind lag in mijzelf. Toen ik los kwam van lasten en pijn uit mijn verleden en mijn ware persoonlijkheid ontdekte, ging mijn pleegdochter dat proces weerspiegelen. De liefde en het vertrouwen wat daardoor tussen haar en mij is ontstaan, zorgt er tot op heden nog steeds voor dat de opvoeding weer leuk is, energie geeft en we beiden met een gelukkig gevoel opstaan en weer naar bed gaan. 

Verbeter de wereld, begin bij jezelf. Zo is het helemaal. Nu in mijn huis stabiliteit en onvoorwaardelijke liefde is ontstaan, is het prachtig om de opgedane verrijkende inzichten via een nieuwe en succesvolle methode over te kunnen gaan brengen op andere mensen. 

Coaching en lezingen

Om een groot publiek te kunnen bereiken met mijn verhaal, geef ik naast coaching ook verschillende lezingen en presentaties. Hiermee werk ik ernaar toe dat velen leren te geloven in het kunnen losbreken van angst, depressies, relatie-problemen, zakelijke problemen, etc om vervolgens in het leven te gaan stappen waar ze altijd naar verlangd hebben. Ik doe dit dankbare werk dus vanuit mijn hart en ziel. 
Opleidingen; HBO-gecertificeerd Mental Coach en Trauma-verwerkingscoach. 

Mijn missie; 

Een toenemend aantal mensen begeleiden die de verbanden tussen hun verleden en hun negatieve gevoelens en gedachten kunnen en durven in te gaan zien en los te gaan laten, waardoor er een grootschalige groei ontstaat van vitaliteit en stabiele liefdevolle relaties tussen partners onderling en hun kinderen.

Een gelukkig leven wordt niet zozeer bepaald door wat we allemaal meemaken..., 
het is hoe dat we deze gebeurtenissen optimaal kunnen verwerken:
last transformeren naar kracht.