Praktijk VerbeterKunst
Last omzetten in kracht, verlicht het leven.

Mijn jeugd

Tot 2014 heb ik mezelf altijd voorgehouden dat ik een prima jeugd heb gehad. Okay, er waren wel wat dingetjes gebeurd, die niet helemaal normaal waren, maar ach... het kon toch echt veel erger. Daarnaast had ik geleerd om mijn mond daarover dicht te houden. Zo lang er niet over gesproken werd, bestond het niet en had ik er geen last van. Dacht ik. Hoopte ik.

Het stormachtige leven van een jongvolwassene

Als kind wist ik precies wat ik later wilde. Ik wilde een langdurige relatie. Een relatie op basis van vertrouwen en liefde. Met gelukkige kinderen en een rijk sociaal netwerk. Beiden zouden we een baan hebben, waardoor er goed geleefd en gereisd kon worden. Dat wilde ik. Maar mijn leven liep anders.

Omdat ik een verbetering van mijn leven wilde, zocht ik hulp. Van de hele reeks psychologen etc. wist slechts één persoon met veel levenservaring tot me door te dringen. Ik werd me ervan bewust dat ik continu met een schuldgevoel worstelde over zaken die buiten mijn verantwoordelijkheid lagen.

De kracht van liefde voor een kind

In 2007 ontstond een zwangerschap. Deze periode heb ik ervaren als de mooiste tijd van mijn leven. Ik voelde intense liefde in mij. Een ongekend warm gevoel van binnen. 

Zo mooi als het begon, zo triest eindigde deze zwangerschap in een doodgeboorte. Ik dook de studie Psychologie in om mijzelf wegwijs te maken in een zware rouwverwerking. Met lotgenoten/ervaringsdeskundigen kon ik goede gesprekken voeren. Met hen kon ik praten en delen, wat ik met geschoolde deskundigen niet kon. Via deze weg van autodidaktiek in psychologie en gesprekken met ervaringsdeskundigen, lukte het uiteindelijk om dit verlies goed te verwerken.

3 Jaar later kwam het eerste pleegkind in huis. Het zeer intensieve pleegouderschap bracht me naar een langdurige en diepgaande studie in hechtingproblematiek, trauma, verwerking, brein-complicaties en veilig/ gestructureerd / positief opvoeden. De relaties met alle (pleeg)kinderen die in mijn leven kwamen, werden hierdoor vertrouwd en hecht. 

Van angstig overleven naar krachtig en gezond leven

Deze diepgangen en studies hebben mij dus opnieuw gevormd en sterk gemaakt. 

De veilige opvoeding naar de (pleeg)kinderen, bleek onbewust ook een goede her-opvoeding naar mezelf te zijn. Ik werd me bewust van de diepte in mijn eigen jeugd en ging dat verwerken. Mijn gedrag veranderde daardoor van onzeker, onvoorspelbaar en angstig, naar helder, positief, bewust en liefdevol. Ik was mentaal sterk en gezond geworden.

Door dit veranderproces ontstond er een basis voor veiligere hechting tussen mij en de kinderen. De oplossing voor een gezondere hechting tussen mij en de kinderen lag dus in mijzelf. Toen ik los kwam van lasten en pijn uit mijn verleden en mijn ware persoonlijkheid ontdekte, gingen de kinderen dat proces weerspiegelen. 

De liefde en het vertrouwen wat daardoor tussen hen en mij is ontstaan, zorgt er tot op heden nog steeds voor dat opvoeden weer leuk is, energie geeft en we met een gelukkig gevoel opstaan en weer naar bed gaan. 

Mijn leven is geen zoektocht meer naar wie ik ben en waar ik voor sta. Sinds ik mijzelf gevonden heb, heb ik praktijk VerbeterKunst opgericht. Alles wat mij naar herstel heeft gebracht, heb ik in een nieuwe methode verwerkt en daarnaast heb ik een nieuwe verwerkingsmethode BBRM ontwikkeld. Deze pas ik inmiddels al langere tijd toe bij mijn cliënten. Zij ervaren deze als zeer diepgaand en succesvol, waardoor het een doorlopende kracht geeft in hun verdere leven.

Coaching en lezingen

Om een groot publiek te kunnen bereiken met mijn verhaal, geef ik naast coaching ook verschillende lezingen en presentaties. Hiermee werk ik ernaar toe dat velen leren te geloven in het kunnen losbreken van angst, depressies, relatie-problemen, zakelijke problemen, etc om vervolgens in het leven te gaan stappen waar ze altijd naar verlangd hebben. Ik doe dit dankbare werk dus vanuit mijn hart en ziel. 
Opleidingen; HBO-gecertificeerd Mental Coach, Trauma-verwerker, Positieve Psychologie, GeluksCoach

Mijn missie; 

Een toenemend aantal mensen begeleiden, die de verbanden tussen hun verleden en hun negatieve gevoelens en gedachten kunnen en durven in te gaan zien. Door de last los te gaan laten en om te zetten in kracht, ontstaat er een grootschalige groei van vitaliteit en stabiele liefdevolle relaties tussen partners onderling en hun kinderen.

Een leven vol last valt chronisch te transformeren naar een leven vol kracht.