Praktijk VerbeterKunst
Via een mentale reset jouw doelen bereiken

ADHD/ PTSS/ ADD/ Autisme/ Borderline/ Narcisme/ ...

In deze maatschappij zijn we er dol op; hokjes-denken. Als het kind een afwijkende ontwikkeling vertoont, dan mankeert hij/zij wat. We houden van duidelijkheid, dus we gaan het toetsen. In de meeste gevallen is er inderdaad wel wat gevonden. Het kind of volwassene krijgt een diagnose. 

Wat flink onderschat wordt, is dat de persoon met een diagnose zich ook steeds meer gaat gedragen naar die diagnose. De diagnose wordt zelfs een oordeel; "Hij is een adhd-er.; Kijk die adhd-er weer druk doen.; Van een ptss-er kan je niet verwachten dat hij/zij die situatie aankan.  Je weet toch dat zij een autist is?" Eenmaal bestempeld met een diagnose, zorgt dus vaak voor een toenemend aangepast gedrag van personen uit zijn/haar omgeving. Aangepast gedrag is zelden goed voor een natuurlijke ontwikkeling.

Gelukkig zitten we in een tijd dat steeds duidelijker wordt hoe gebeurtenissen invloed hebben op de werking van het brein. Gebeurtenissen die een negatieve invloed hebben op een kind, zorgen voor een toename van gedragsverandering. De symptomen van die gedragsverandering zullen toenemen en richting een bepaalde diagnose gaan. Veel diagnoses m.b.t. de psyche duiden dus feitelijk op een verstoring van de werking van het brein. 

Eigenlijk zijn de symptomen dus alleen maar patronen ter zelfbescherming. Wanneer ontdekt wordt hoe je jouzelf kunt beschermen zonder die patronen, zullen de patronen gaan verdwijnen. De symptomen die bij de diagnose horen, zullen daarmee dus ook verdwijnen.

Uiteraard verdient hier de opmerking dat de symptomen bij de één sterker is dan bij de ander. Er kan niet gegarandeerd worden dat alle patronen verdwijnen. Maar als jij met mij gelooft dat het mogelijk is om de symptomen van je af te schudden, dan is de kans groot dat het lukt. Je moet het dus zélf willen en niet komen omdat je partner, familie, arts, ... gestuurd heeft.

Hoe ik werk:

Ik leer jou de verbanden te ontdekken tussen symptomen van een gedragsafwijking en jouw vroegere gebeurtenissen. Hiermee help je jezelf meer dan wanneer een diagnose (en medicatie) vastgesteld wordt. 

Wanneer jij in deze mogelijkheid gelooft, zet je het deurtje open van het hokje waar jij in gezet bent. Via coaching en verwerking ontstaat er een bewustwording én een verandering in het brein. Deze verandering zal gaan toenemen, waardoor jouw gedrag gaat veranderen en de gedragssymptomen dus ook zullen veranderen. 

Voor meer informatie over de werkwijze;   Visie, Werkwijze en BBRM®